Home > Home
   

Romex B.V.

Romex BV is opgericht in 1969 en is een van de oudste en meest bekende toeleveranciers voor de elektronica industrie. Op de webshop van Romex staan zo’n 8000 artikelen die gebruikt worden bij de productie, assemblage, reparatie en testen van elektronica componenten. Met het One Stop Shopping model voldoet Romex aan de verwachtingen van haar veeleisende klanten in de hightech industrie.

Het producten assortiment van Romex bestaat uit, Weller soldeerstations, ESD veilige producten, Cleanroom benodigdheden, test en meetapparatuur.

Bedrijven welke actief zijn in de assemblage van elektronica krijgen te maken met veel verschillende productiestappen met ieder zijn eigen specifieke benodigdheden gereedschappen en machines.

Zo dienen de printplaten vaak eerst gereinigd te worden waarna ze van soldeerpasta worden voorzien. Voor machinale of handmatige assemblage zijn zaken als fluxen, soldeer, soldeerpasta's, reinigingsmiddelen, stoplakken, crèmes en soldeerdraad verkrijgbaar voor zowel loodvrije als loodhoudende toepassingen.

Het is algemeen bekend dat ESD (Electro Static Discharge) statische ontlading dodelijk kan zijn voor ESD gevoelige componenten tijdens dit proces. Romex biedt haar klanten naast advies, trainingen en inspecties, een uitgebreid producten programma aan met ESD vloeren, kleding, schoenen, polsbanden, tafelmatten, verpakkingsmaterialen, transportmiddelen en gereedschappen voor het zogenaamd ESD veilig werken. Speciaal voor het ESD Meubilair heeft Romex zijn eigen configurator

Romex Showroom

Het produceren van hoogwaardige elektronica dient naast ESD veilig, ook vaak in een schone ruimte plaats te vinden. Deze zogenaamde Cleanrooms zorgen voor een schone en stofvrije ruimte. Romex heeft veel ervaring in de levering van deze Cleanrooms en heeft daarnaast een volledig pakket aan kleding, reinigingsmiddelen, doeken, wattenstaafjes, kleefmatten, filters, onderhoud, verpakkingen, meubilair en gereedschappen die geschikt zijn om in deze ruimtes te gebruiken.

Na of tijdens het assembleren van de elektronica is het wenselijk dat deze tussentijds wordt gecontroleerd op productiefouten met behulp van bijvoorbeeld loeplampen, inspectiemicroscopen en camera’s. Om de dan gevonden problemen te kunnen verhelpen en repareren wordt veelal gebruik gemaakt van professionele soldeer- en desoldeer- apparatuur,  pincetten en andere gereedschappen. Romex is hoofddealer van Weller soldeerstations en is voorraadhoudend voor de Nederlandse markt. Naast gedegen advies geven onze specialisten ook soldeertraining op locatie.

In een laatste stap wordt de geheel geassembleerde elektronica vaak getest met behulp van een pennenbed of testfixture met daarin testprobes om het benodigde contact tussen de printplaat en de meetinstrumentatie te verzorgen. Romex biedt services voor zowelIn-Circuit (ICT) als Functionele testsystemen (FCT). Om de testfixtures met de testsystemen te verbinden is het voor de betrouwbaarheid van groot belang dat er gebruik wordt gemaakt van een Mass Interconnect Interface. Romex biedt naast advies met haar programma turn-key oplossingen voor eenvoudige tot zeer complexe off- en in-line testoplossingen.


Romex ook op;