Logo Romex

INFORMEERT,

Beste Heer / Mevrouw,

Al sinds 1969 is ROMEX B.V. gerenommeerd leverancier aan de hightech industrie.
ROMEX is gespecialiseerd in de levering van meer dan 8.000 kwalitatief hoogwaardige producten die gebruikt worden bij de assemblage, productie, installatie, reparatie en het testen van elektronica producten en componenten.
  1. ESD Oplossingen
  2. Cleanroom producten
  3. Soldeerapparatuur
  4. Producten en diensten voor het testen en meten van elektronica.
Logo-Powerlight-2_0-Romex

De nieuwe, UV powerlight 2.0, is er.

De afgelopen jaren hebben we de PDL 1.0 in zijn huidige uitvoering in ons leveringsprogramma gehad. Met de ontvangen opmerkingen en wensen van onze klanten en partners zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd welke hebben geleid tot de introductie van de PDL 2.0, hieronder hebben wij de meest belangrijke voor u uitgelicht.
Powerlight-2_0-Romex-1

Langere operationele tijd


  • De PDL is voorzien van een temperatuurschakelaar die de inspectielamp bij een temperatuur van 60 graden Celsius, gemeten in de kop van de PDL, uitschakelt.
Deze temperatuur werd doorgaans bereikt na een periode van 20 tot 25 minuten in de UV stand (als de PDL constant aan blijft staan) Dit werd door sommige gebruikers als te weinig ervaren.
Powerlight-2_0-Romex-2
De kop van de PDL is op de tekentafel compleet opnieuw ontworpen, dit om u een langere operationele werktijd te kunnen bieden aan de gebruiker.

Door de interne print anders in de PDL te plaatsen hebben we meer dissiperend vermogen kunnen creëren, met als resultaat dat de PDL 2.0 nu een langere operationele werktijd heeft.

Na inschakeling zal de PDL 2.0 nu dan ook pas na 50 minuten uitschakelen voordat de kritische temperatuur van 60 graden wordt bereikt. Ook zal de behuizing van de PDL sneller afkoelen, zodat na opnieuw inschakelen, de PDL 2.0 langer zal blijven werken.

Beter beschermd tegen vallen


  • De PDL 1.0 voldeed aan de gestelde norm rondom val-testen.
Toch bleek dat bij herhaaldelijk laten vallen van de PDL, er schade kon ontstaan aan de solderingen op de interne printjes, waardoor storingen ontstonden. Deze solderingen zijn in de PDL 2.0 verbeterd, dit om schade bij vallen verder te minimaliseren.
Powerlight-2_0-Romex-3

Verbeterde conditionering van de batterijen

  • De PDL is voorzien van 2 batterijen geplaatst in serie. Bij opladen in de schacht van de PDL ziet de lader deze batterijen als 1 batterij en niet als 2 individuele batterijen.
  • De totaalstroom van de batterijen bepaald de laadtijd
  • Na een langere periode van gebruik kan het zijn dat er een geheugeneffect in de batterij optreed en er verschillen ontstaan tussen de opname capaciteit van de beide individuele batterijen, wat de operationele tijd van de PDL negatief beïnvloed.
Om die reden wordt het geadviseerd om de batterijen 1 a 2 x per jaar uit de PDL te halen en in een onafhankelijke lader op te laden.
(indien de lader erin voorziet: de batterijen volledig te ontladen en weer op te laden)

In de PDL 2.0 is de opbouw van het geheugeneffect van de individuele batterijen niet meer mogelijk doordat de twee individuele batterijen aan elkaar zijn gekoppeld: één lange batterij vervangt de twee losse batterijen.

Uiteraard kunnen twee losse 18650 batterijen ook nog steeds gebruikt worden.
Deze dienen dan wel 1 of 2x per jaar ontladen en weer opgeladen te worden in een losse oplader, dit om beide batterijen in optimale staat te houden.
Powerlight-2_0-Romex-6

Cleanroom koffer


Voor de PDL 1.0 en ook voor de nieuwe PDL 2.0 is optioneel een ESD veilige koffer beschikbaar. In deze koffer kan de PDL een cleanroom binnenkomen en daar opgeborgen worden.
Powerlight-2_0-Romex-7
PDL-Video
Banner-cleanroom-overview

ESD Veilig werken, Hoe doe je dat?

ESD safe area
Eerste Hulp Bij Ontlading van statische elektriciteit op elektronica, Inleiding: Schade door Elektrostatische ontlading is onzichtbaar en een sluipmoordenaar voor uw, steeds kleinere en Elektrostatisch gevoelige, elektronica componenten. Dit instructieboekje is bedoeld voor lezers die omgaan met ESD gevoelige elektronica componenten en de vernietigende elektrostatische ontlading willen voorkomen. Schade door ESD (Electro Static Discharge) kan grote gevolgen hebben in ons …
Romex B.V. biedt haar klanten, via zorgvuldig gekozen toeleveranciers, een pakket met oplossingen die optimaal bijdragen aan het verbeteren en optimaliseren van de fabricage-, assemblage- en test-processen binnen uw organisatie. Of het hierbij nu gaat om informatie, kennis overdracht of nieuwe productontwikkeling Romex is er voor u. Heeft u nog geen ervaring met ons, probeer ons eens uit en neem contact met ons op.
facebook twitter linkedin youtube google-plus