Robotisering, een belangrijke factor voor het behoud van uw concurrentievermogen.

Het behoud van de concurrentiekracht is onlosmakelijk verbonden met het vergroten van de efficiëntie, vaak opgevat als snelheid van uitvoering. Het probleem is echter meestal het handhaven van de nauwkeurigheid. Een veelgebruikt antwoord hierop is het introduceren van de nieuwste technologieën in productie- en serviceprocessen. De juiste oplossingen verhogen de productiviteit en verlagen de kosten. Uiteraard kunnen hierdoor bedrijven die ze als eerste introduceren, de concurrenten snel achter zich laten.

Een voorbeeld van een technologie waarvan de introductie een verschil kan maken voor de toekomst van een bedrijf zijn industriële robots. De exacte cijfers zijn uiteraard afhankelijk van de specifieke toepassing, maar algemene schattingen suggereren dat het introduceren van een robot om één belangrijke taak in een productielijn uit te voeren de productiviteit met wel 40% kan verhogen. Simpel gezegd kunnen robots de snelheid, nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en herhaalbaarheid vergroten. Ook nemen ze in de productieruimte over het algemeen minder ruimte in beslag dan een conventionele werkplek. Dankzij technologische ontwikkelingen zijn robots zelfs voor kleine en middelgrote bedrijven betaalbaar geworden.

Reeco soldeerrobot Romex

Ze zijn snel, compact en kunnen worden ingesteld voor interactie met traditionele automatiserings- of ondersteuningsprocessen die door werknemers worden uitgevoerd. Hierdoor zijn ze eenvoudig te implementeren en te gebruiken. Maar wat kunnen ze eigenlijk doen? Welke processen moeten als eerste worden gerobotiseerd? Hoe moet de indeling van de productieruimte opnieuw worden ingericht? Hoe zit het met de schaalbaarheid? De huidige robots zijn verkrijgbaar in maten die geschikt zijn voor het hanteren van objecten variërend van enkele grammen tot enkele duizenden kilogrammen. Populaire typen zijn onder meer SCARA-robots, Cartesiaanse robots en robots met één of meerdere assen, die kunnen worden gebruikt in zelfstandige toepassingen die zijn gericht op een enkel proces of als groepen die opeenvolgende processen uitvoeren. Yamaha’s YK-XG SCARA-robot is toegepast in de REECO Robots-serie.

Van één naar meerdere automatische processen.

REECO Montage robots bij Romex

YAMAHA heeft uitgebreide en langdurige ervaring met productieautomatisering in vele industrieën. De industriële robots die zij levert, met name van het type SCARA, zijn zeer geschikt voor een breed scala aan assemblageprocessen. Een uitstekend voorbeeld van hun implementatie is de REECO Robot-serie. Met de meegeleverde apparaten kunt u een specifiek proces automatiseren, zoals solderen, schroeven, doseren of het aanbrengen van beschermende coatings. In de REECO Robot-serie is de YAMAHA SCARA YK-XG-manipulator geïntegreerd met onder meer een transportband en veiligheidskooi, waardoor een kant-en-klare oplossing ontstaat die snel in een industriële installatie kan worden geïnstalleerd. Het apparaat kan zowel inline als offline werken. In het laatste geval kunnen werkstukken handmatig of via een aanvoer worden aangevoerd. Met REECO-robots kunnen fabrikanten robottechnologie op een flexibele en schaalbare manier in hun fabrieken introduceren. Processen die voorheen handmatig werden uitgevoerd, zoals het solderen van draden of “through Hole” componenten, het aandraaien van schroeven met een specifiek koppel of het aanbrengen van coatings, kunnen individueel worden geautomatiseerd om een grotere snelheid, herhaalbaarheid en voorspelbare cyclustijden te bieden.Reeco


REECO RE-2100 soldeerrobot

De REECO-soldeerrobot maakt de automatisering van de assemblage van through-hole componenten op printplaten mogelijk. In vergelijking met alternatieve oplossingen heeft de robot een laag stroomverbruik en vereist hij geen dure carriers, stikstofafscherming of het reinigen van de fluxresten die wordt gebruikt in het soldeerproces. Dit maakt het soldeerproces, al bij de productie van kleine en middelgrote volumes, kosteneffectief bij het gebruik ervan.

Reeco soldeerrobot


Het ontwerp is gebaseerd op een soldeerkop met een automatische draadsoldeerdoorvoer, gemonteerd op een YAMAHA SCARA-robot. Hierdoor kunnen herhaaldelijk nauwkeurige soldeerverbindingen worden gemaakt volgens het geprogrammeerde schema. De gebruikte PLC stuurt alle apparatuur aan, zoals het transport, de soldeerbout met de juiste temperatuur, de postitie van de soldeerbout, de soldeerdraadaanvoer en het soldeerpunt-reinigingsstation, wat de programmering van het proces aanzienlijk vereenvoudigt en versnelt.

Algemene Technische informatie.

 • Machine voorzien van bandtransportsysteem
 • Automatische formaat-/PCB-positionering
 • Standaard SMEMA-communicatie maakt de communicatie met andere apparaten in een lijn mogelijk
 • Automatische, programmeerbare soldeerdraadtoevoer
 • Programmeerbare temperatuur en contacttijd voor iedere soldeerverbinding
 • Mogelijkheid om met verschillende soorten soldeerpunten te werken – er kunnen enkele tientallen soorten tips worden geselecteerd
 • Eenvoudig te gebruiken bedieningspaneel
 • Automatisch programmeerbaar tipreinigingssysteem tijdens bedrijf
 • 7″ bedieningspaneel
 • De maximale  PCB- of pallet-breedte: 350 mm
 • De maximale  PCB- of pallet-lengte: 420 mm
 • Max. snelheid: 7200 dots per uur – bij doseertoepassing
 • Asarmlengte: X: 350 mm, Y: 250 mm, Z: 150 mm, R: 150 mm
 • Asservovermogen: X: 200W, Y: 150W, Z: 50W, R: 100W
 • Beschikbare rotatiehoek voor as: X: ±140°, Y: ±144°, Z: – , R: ±360°
 • Herhaalbaarheid van de assen: X: ± 0,01 mm, Y: ± 0,01 mm, Z: ± 0,01 mm, R: ± 0,04°
 • Maximale belasting op de arm: 5kg
 • Het gewicht van de arm: 22 kg

Voordelen.

 • Mogelijkheid om de Robot in een lijn te integreren dankzij SMEMA-communicatie
 • Werkt met eensoldeerdraaddiameter van 0,5 tot 1,5 mm, zowel met als zonder fluxkern
 • Machine voorzien van bandtransport voor het transporteren van de PCBA’s of Pallets.
 • Automatisch soldeerpunt-reinigingsstation

Optioneel verkrijgbaar

 • Solderen in stikstofatmosfeer binnen een afscherming
 • Positioneringscamera
 • Camera voor visuele gegevensarchivering, barcode scanning, kwaliteitscontrole, etc.

 


  Reactie formulier voor de Reeco soldeerrobot.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Vergeet niet op verzenden te drukken, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. (Please press "verzenden" when finisched, we will then get in contact with you a.s.a.p.)

  Logo Romex
  Op de hoogte blijven van onze nieuwe producten?
  Selecteer hieronder uw interesse.
  Abonneer op onze nieuwsbrief een sluit je aan bij 909 andere abonnees.