Weller WT series Romex

Weller verhoogt de productiviteit en flexibiliteit tijdens het solderen.

Tijdens het solderen komt het maar al te vaak voor dat je naast kleine SMD componenten ook grotere power componenten moet verwisselen tijdens dezelfde reparatie. Hiervoor kun je natuurlijk twee verschillende soldeerstations of soldeertools aanschaffen maar dat is niet altijd gewenst. Dankzij de modernste verwarmingstechniek welke in de Weller soldeerstations en soldeer tools wordt gebruikt is dit ook niet meer nodig.

Weller WTP90

Eenvoudig en snel tegelijkertijd het verwarmingselement en  de soldeerpunt wisselen

WTP 90

Soldeerpunten  onafhankelijk van het verwarmingselement  vervangbaar.

Zeer snelle opwarmtijd biedt meerdere voordelen tijdens het solderen.

Door de zeer korte opwarmtijd van de soldeerstiften is het ook mogelijk de temperatuur van de soldeerstift te verlagen zodra deze in de houder staat. Hiermee wordt onnodige slijtage door inbranden van de gebruikte fluxen tegengegaan. Het is hierdoor ook mogelijk geworden snel een andere soldeerbout of soldeerstift aan te koppelen / wisselen. Doordat deze, na aankoppelen, binnen enkele seconden weer op de gewenste soldeertemperatuur is. Het nadeel is dat je dan natuurlijk wel meerdere soldeer tools en houders paraat moet hebben tijdens je reparatiewerkzaamheden.
Veel eenvoudiger is het om alleen de tip te wisselen. Zo heb je de vrijheid om altijd de beste soldeerpunt voor het desbetreffende soldeer / reparatie werk te selecteren.
  

Het WTP 90 soldeer tool.

Het WTP 90 soldeer tool is een “High Performance”, 90W soldeertool. Dit tool biedt de laagste gebruikskosten en de hoogste prestaties wanneer nodig. Het snelle passieve tip wisselsysteem maakt het mogelijk de verwarmingselementen met de soldeerpunt samen eenvoudig en snel te wisselen, ook als het soldeer tool nog heet is. Ook is het mogelijk losse soldeer punten te vervangen onafhankelijk van het verwarmingselement waardoor de kosten van soldeerpunten beheersbaar en laag blijven. In het korte filmpje hieronder kunt u zien hoe dat in zijn werk gaat.


Meer informatie kunt u vinden in onze webshop, Romex.nl of door eenvoudig en snel te reageren via onderstaand formulier. Mocht u ons direct willen bellen, kijk dan even op onze contact pagina voor de gegevens.


Romex hi-res-logo-transp

Op de hoogte blijven van onze nieuwe producten?
Selecteer hieronder uw interesse.
Abonneer op onze nieuwsbrief een sluit je aan bij 908 andere abonnees.