Welkom bij Romex

Romex de ESD specialist

.
Al sinds 1969 is ROMEX B.V. gerenommeerd leverancier aan de hightech industrie.
ROMEX is gespecialiseerd in de levering van meer dan 8.000 kwalitatief hoogwaardige producten die gebruikt worden bij de assemblage, productie, installatie, reparatie en het testen van elektronica producten en componenten.

ROMEX levert artikelen van gerenommeerde internationale fabrikanten en zoekt daarbij altijd naar de best mogelijke producten en systemen van het allerhoogste kwaliteitsniveau.

Het assortiment bestaat o.a. uit producten en gereedschappen die worden gebruikt om statische ontlading aan zeer gevoelige micro-elektronica te voorkomen. In vaktermen noemen wij dit fenomeen ESDElectro Static Discharge”. Daarnaast levert Romex de bekende hoogwaardige soldeerbouten en soldeersystemen van Weller, de Mercedes onder de soldeerstations.
Om na productie de printplaten en elektronica systemen te controleren op hun correcte werking biedt Romex zowel de hardware als de software voor complete in-circuit en/of functionele testoplossingen.
Complexe micro-elektronica moet steeds vaker volledig stof en statisch vrij kunnen worden geproduceerd, denk hierbij bijvoorbeeld aan de assemblage van de machines van ASML. ROMEX levert complete “Cleanrooms” en alles voor in de Cleanroom, om veilig en stofvrij produceren en assembleren mogelijk te maken.

Met dit ONE STOP SHOPPING model, concurrerende prijzen, snelle levering, technische ondersteuning en een uitstekende reputatie, voldoet Romex aan alle behoeften en hoge eisen die klanten anno 2020 in de elektronica industrie stellen.

Wat zeggen onze klanten over Romex B.V.

The best surprise is no surprise.

Rated 5,0 out of 5
3 januari 2023

Voor mij meer dan 35 jaar bekend bedrijf, na Nierstrasz. 40 a 55 jaar geleden.

Nog steeds Jean Paul Saraber?

Rudolf M. Luijer

Antwoord van Romex B.V.

Beste Rudolf, bedankt voor je positieve review en inderdaad werkt de heer “Jean Paul Saraber” nog steeds bij Romex.

Fijn Bedrijf

Rated 5,0 out of 5
4 oktober 2022

Mensen met een gunfactor, fijn om mee te communiceren.

Fred Braun

Antwoord van Romex B.V.

Fred,

Bedankt voor je mooie reactie.

Het Romex team.

Preferred supplier

Rated 5,0 out of 5
10 juni 2022

Ruim assortiment aan ESD artikelen, goede communicatie tijdens bestel/levering en betalings proces. Betrouwbare leverancier.

Rob van Vliet

Antwoord van Romex B.V.

Dank je wel Rob voor je positieve reactie.

Het Romex Team.

Prima leverancier.

Rated 5,0 out of 5
16 december 2021

Prima leverancier, goede communicatie en kan het altijd snel afhalen

Paul M

Antwoord van Romex B.V.

Beste Paul,

Goed te lezen dat u tevreden bent over onze diensten en support.

Prettige feestdagen alvast.

Het Romex Team.

betrouwbaar en kwaliteit

Rated 5,0 out of 5
19 augustus 2021

uitstekende service, doen wat ze beloven, hoge gun factor

Hans Scholten
4,9
Rated 4,9 out of 5
4,9 van 5 sterren (op basis van 10 reviews)
Uitstekend90%
Heel goed10%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%
__________________________

ESD Bescherming

Romex heeft een uitgebreide collectie van ESD veilige producten die uit voorraad leverbaar zijn. U kunt hierbij denken aan printplaatverpakkingen, kleding, tafels, stoelen, vloeren en gereedschappen. Hiermee kunt u probleemloos met ESD gevoelige elektronische componenten werken.

Cleanroom

Ons Cleanroom programma bestaat uit kleine mobile- en middelgrote Cleanrooms. Producten voor de inrichting zoals tafels en stoelen, stofkasten, Glove boxes en fan Filter Units leveren wij dagelijks aan de elektronica industrie. Cleanroom kleding, handschoenen, vloeistoffen, reinigingsdoeken, wattenstaafjes en verpakkingen zijn bij Romex uit voorraad leverbaar.

Meubilair

Zowel voor de ESD veilige ruimten als de Cleanrooms levert Romex hoogwaardig betaalbaar meubilair. Er is een ruime keuze uit tafels, stoelen, kasten, wire shelves, lade systemen en verlichting. De specialisten van Romex komen bij u op locatie om de beste oplossing voor uw ESD ruimte en/of Cleanroom op te nemen.

Solderen

Als wij het hebben over Solderen dan hebben wij het over Weller. Van dit gerenommeerde merk kunnen wij u uit voorraad soldeer- en desoldeerstations leveren. Uiteraard horen bij het solderen ook soldeerdampafzuigsystemen, loodvrijsoldeerdraad en hulpgereedschappen om zo uw medewerkers op een gezonde manier een kwaliteitsproduct te laten maken.

Print Assemblage

Voor het assembleren van printplaten heeft u de beste en meest functionele gereedschappen nodig. Denk hierbij aan print-snijmachines, microscopen, knip en buig-apparatuur. Daarnaast levert Romex soldeersystemen, ets- en printboormachines, kortom een compleet programma voor bedrijf die zelf printplaten produceren.

Testsystemen

Romex is ook een gespecialiseerde distributeur van test- en meetoplossingen van o.a. 6TL Engineering, Everett Charles, Virginia Panel en Functionele software tools van CIM. Door de producten van onze leveranciers samen te brengen met de daarbij behorende kennis van onze specialisten kan Romex zeer concurrerende test oplossingen aanbieden.

One Stop Shopping in onze webshop

Meer dan 8.000 artikelen direct te bestellen in onze nieuwe webshop.

Merken, kwaliteit en strategie

Het management heeft bewust voor de strategie gekozen om hoogwaardige artikelen in haar programma te nemen. Deze producten komen veelal van betrouwbare Duitse en andere leveranciers. Dit levert voor onze klanten en voor Romex de volgende voordelen op. Weinig tot geen klachten/retouren, goed uitgedachte, geteste en duurzame producten voor de lange termijn, weinig model wisselingen. Professionele ondersteuning vanuit de fabriek en betrouwbare levertijden.

Romex streeft ernaar om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO) en hanteert daarbij de wereldwijde richtlijn ISO 26000. Daarnaast liggen alle procedures en processen bij Romex vast en voldoen aan de Richtlijnen van ISO 9000. Zo heeft Romex een eigen handboek waarin o.a. de huishoudelijke reglementen en Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) staan omschreven en regelmatig door een onafhankelijke partij worden getoetst.

De samenstelling van ons producten-assortiment bestaat uit producten die gebruikt worden bij de productie, assemblage, installatie en reparatie van elektronica componenten.

Romex vertegenwoordigt voor de Nederlandse markt o.a. soldeerapparatuur van Weller, ESD veilige producten van Warmbier, ESD vloeren van het merk Forbo, Cleanrooms van Terra Universal, meubilair van Viking, Henkel lijmen en adhesives voor de elektronica industrie, Initial voor het reinigen van onze ESD kleding, Bata voor ESD schoenen en nog vele andere gerenommeerde merken.

Bij Romex staat het bewerkstelligen en onderhouden van een langdurige relatie met onze klanten en toeleveranciers voorop. Inmiddels heeft Romex in Nederland zo’n 1.200 bestellende klanten en een producten assortiment van bijna 8.000 high tech kwaliteitsproducten.

Romex - Intensive care for your electronic world