Romex op het D&E Event 2024

 

D&E event 2024 op woensdag 20 maart 2024,
Congrescentrum 1931 in Den Bosch.


 


 

Tijdens het jaarlijkse Design Automation & Embedded Systems Event (D&E event) delen ontwikkelaars en toepassers van embedded systems (hardware én software) kennis van de laatste technologieën en wisselen zij visies en ervaringen uit met vakgenoten.
In het lezingenprogramma wordt aandacht besteed aan specifieke thema’s.

Ook Romex draagt hieraan bij door een interessante presentatie, verzorgd door Peter van Oostrom, over het belang van een goed doordacht ontwerp om zo kosten-efficiënt en vooral betrouwbaar uw producten te kunnen fabriceren, assembleren en testen middels o.a. DFT “Design For Test”

Meer hierover in deze nieuwsbrief.

DEMO PGT 130-DT

De PGT®130.DT is een compact testsysteem voor nauwkeurige ESD metingen en documentatie van ESD schoenen, polsband en jassen volgens DIN EN 61340-5-1 en ANSI ESD S20.20.

Meerdere apparaten kunnen in een netwerk worden opgenomen en beheerd door de DataTermD software.
Gebruikersgegevens en meetgegevens kunnen centraal worden beheerd.
Apparaat configuratie en opvragen van meetgegevens kan met een webbrowser vanaf elke computer die verbonden is met een netwerk.
Testgegevens kunnen worden geïmporteerd in tijdregistratie- of toegangscontrolesystemen via een netwerkinterface.

  • Gebruikersidentificatie via geïntegreerde RFID-lezer of externe HID-compatibele USB-invoer, zoals barcodescanner, toetsenbord of magneetstriplezer.
  • Het testresultaat wordt aangegeven met hoorbare en zichtbare signalen. Een positief of negatief resultaat wordt weergegeven via een kleurverandering “groen/rood” met gemeten waarden.

Tijdens de demo laten wij u graag zien hoe dit systeem werkt en hoe je hiermee bijvoorbeeld toegang tot een ESD ruimte via poortjes of een deurvergrendeling, kunt beheren en controleren zodat deze veilig betreden kan worden.

PGT-130DT

 

Demo in onze stand.    “Solderen met IoT ondersteuning”

Integratie met industrie 4.0 voor een maximale connectiviteit en volledige traceerbaarheid van uw soldeerproces

In deze demo laten wij zien hoe we met de nieuwe Weller WXsmart de volledige controle hebben over het soldeer- of de-soldeer -proces. Alle factoren welke belangrijk zijn bij iedere soldeerverbinding welke wordt gemaakt worden opgeslagen waaronder de datum en tijd, operator, gebruikte en aangesloten Weller apparatuur, gebruikte bout, gebruikte tip, ingestelde en gemeten soldeertemperatuur, max/min, soldeertijd, conditie van de aangesloten afzuiging etc.
Deze data wordt eenvoudig opgeslagen op een computer of in een netwerk en kan worden geïntegreerd in uw bestaande ERP systeem.

Video impressie: Solderen met traceability (industrie 4.0).

Romex Presentatie tijdens het D&E event 2024:

Testen, testen, testen!  

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, zorg gedurende het gehele ontwikkelproces voor een goede testbaarheid van de PCB. Hoe kun je immers garanderen dat het ontwerp ook daadwerkelijk voldoet aan het gewenste resultaat? Ook hier geldt dat de time-to-market drastisch kan verlengen wanneer later in het ontwerpproces problemen aan het licht komen.

Tijdens productie van elektronica is het van belang, voor een kosten efficiënte en kwalitatief eindproduct, dat er tussen iedere productie- en assemblage-stap, in het proces wordt geïnspecteerd. Peter van Oostrom vertelt in zijn lezing namens Romex hoe iedere ontwerpstap voorzien kan worden van de juiste inspecties. Alles met als doel om kostbare fouten te detecteren en voorkomen.

 

T&M RomexEchter gedurende de laatste assemblagestap, het reflow solderen van de componenten op de printplaat, kan er helaas nog steeds van alles verkeerd gaan, denk hierbij aan het ontstaan van sluitingen en “opens” bij componenten welke niet, of niet goed, gesoldeerd zijn, samen met mogelijke fouten welke zijn “gemist” tijdens de inspectiestappen eerder in het proces, zoals, niet-, foutief- of verkeerdom-geplaatste componenten bijvoorbeeld.
Deze fouten zijn helaas heel lastig met visueel inspecteren, al dan niet automatisch, te herkennen en te identificeren. Hiervoor is een andere aanpak vereist, namelijk het elektrisch testen van uw product.


Tijdens deze presentatie gaat Peter van Oostrom in op de volgende onderwerpen;

  • Waarom testen we een zojuist geassembleerde PCB eigenlijk?
  • Hoe belangrijk is een goed ontwerp voor een betrouwbaar productieproces.
  • Welke automatische testmethodes zijn er beschikbaar?
  • Hoe werkt een modulair testsysteem in de basis.
  • De voordelen van een Mass Interconnect Interface.
  • Valkuilen bij het ontwikkelen van een testsysteem en de oplossingen.
  • Hoe maken we goed en betrouwbaar contact tussen de DUT en meetelektronica.
  • Belangrijkste DFT richtlijnen die iedere ontwikkelaar moet weten.
  • Alles samen in één goed systeem, voorbeelden en oplossingen

 


 

Als u vragen heeft over bovenstaande informatie neemt u dan even contact op met Romex BV via email
of gebruik onze contact pagina.

Logo Romex
Op de hoogte blijven van onze nieuwe producten?
Selecteer hieronder uw interesse.
Abonneer op onze nieuwsbrief een sluit je aan bij 909 andere abonnees.